Smurning, rensemiddel

!
Vekt: kg

Hill skruesmurning

Meget god, med langvarig virkning på godt tilpassede skruer. Dersom smurningen ikke gir ønsket funksjon, er det et tegn på at skruer og skruehull må justeres.

Vekt: kg

Bötels Wirbelseife

Skruesmurning
Stift som har en viss fyllende virknig ved slitte skruer. Må  påføres regelmessig på slitte skruer. Godt tilpassede skruer holder stemmingen godt med denne.
Vekt: kg

Pirastro strengeolje

Strenge-olje brukes på strenger med tarm-kjerne for å forlenge kjernens levetid. Kan med godt resultat brukes på både nye og gamle strenger. Påføres best før strengen monteres. Det er viktig at strenge-oljen får trekke inn i strengen noen minutter. Deretter tørkes strengen av med et mykt stoff, slik at det ikke er rester etter oljen på over-flaten.
Vekt: kg

Pirastro strengerens

Rensemiddel for strenger brukes for å fjerne harpiks og smuss for å beholde strengenes likevekt og klang-evne. Det er viktig at alt rensemiddel fjernes fra strengen etter rens. 50 ml. plast-flaske med skru-hette.
Vekt: kg

Viol

Lakkregjøring og pleie  (Midlertidig utsolgt)

20 ml flaske. Mildt virkende rengjøringsmiddel. Lite egnet til å fjerne tykt lag med harpiks, beregnet på regelmessig renhold og pleie. Viol har vært brukt på verdifulle instrument i mange år. Kan også brukes på buestokken. Må ikke komme på buehårene. Bruksanvisning på engelsk og tysk.

Vekt: kg

JoHa Ideal

Rensemiddel for lakk. JoHa og Ideal er forskjellig navn på samme produkt. 30 ml flaske. Har både rensende og pleiende virkning. Egnet til å fjerne gammel harpiks, gjentatte behandlinger er ofte nødvendig på rester av gammel harpiks. Vekselvis bruk av vann kan lette arbeidet. På myke lakker må en være forsiktig, da krystaller av harpiksen kan ha festet seg i lakken. Bruksanvisning på tysk. Norsk bruksanvisning legges ved.